.
=========><========

Inderdaad, een ander gebouw! De lessen en competitiewedstrijden worden nu in het RONDO-gebouw van het Olympus gehouden. De verhuizing naar de nieuwe afdeling is helemaal goed gegaan en ook het goed bezochte IJSCO Olympus Toernooi werd daar gehouden. Dus de meeste weten de weg naar de goede ingang al te vinden. Voor sommige schaakstudenten geldt echter dat ze vrijdag hun kunsten gaan vertonen in de Steenen Camer

OSBO-wedstrijden 19 januari In de Steenen Camer:
De Toren 5 (j) - Voorst 2
De Toren 9 (j) - Ede 4
De Toren 2 (met Jan van Dorp) - PION 2

Kom eens een kijkje nemen. Het schijnt er, ook na de wedstrijden, erg gezellig te zijn.

De Toren 6 (j) speelt uit tegen Schaakmaat 2 uit Apeldoorn.

De Zet van de Week wordt gespeeld door Nadia Bloemendaal

De partijfragmenten

Stelling na 5..,h6

Fabian Naber vs Marcella Gunther
De aanvaller heeft niet altijd gelijk. Dat moest Fabian ondervinden en hij had nog wel zo'n mooie truc in gedachte. 6.Pxe5?! Met het idee om met d4 het stuk weer terug te winnen. Helaas blijft er een houtje hangen. 6..,Pxe5 7.d4,Pxc4. Dus met een (ongedekte) loper op c4 werkt deze truc niet!!

Stelling na 13..,a6

Fabio Bravo vs Nadia Bloemendaal
Ook in dit diagram gaat het niet helemaal zoals het zou moeten. En het begon zo goed. 14.a5! mooi tussenzetje.14..,Lxb5 15.Pxb5,Dxb5 16.Dxb5,axb5. Tijd om de stukken te tellen.....Waar ging het mis? Bekijk het in de gameviewer

Stelling na 18.c3

Mees van Osch vs Paul Glasbeek
In de opening was Mees er in geslaagd een duidelijk voordeel te krijgen. Toch zie je vaak de je in een wedstrijd een tweede kans krijgt. Zaak is dan wel om die met beide handen aan te pakken! Paul speelde hier het automatische 18..,Pc6. Maar hij mistte hier een gouden kans nl. 18..,Pd3!!

Zet van de Week
Stelling na 30.Tb6

Fabio Bravo vs Nadia Bloemendaal
We hebben de afgelopen weken al veel goeds van Nadia kunnen laten zien. Zo was ze goed op dreef tijdens de Meesterklasse C-jeugd en onlangs nog was ze winnares van de tweede klasse tijdens het Olympus Toernooi . In de diagramstelling snoept Nadia een pionnetje mee. Dubbele aanval lijnruiming: 30..,Pxe4!

De Partijen!

Stand IJC na de 7e ronde, 2e periode

Oplossing Wit speelt. Mat in drie!

1.d8P!,Tg7 2.Db7+,Txb7 3.Pc6#

Zou Khalid Saleh deze truc ook kunnen???

C U Friday

Vincent