Eerste thuiswedstrijd van De Toren 1 in het nieuwe seizoen!

(door Peter Hamers)

Aan het terrassentoernooi in ‘t Moortgat en De Wacht dit voorjaar, namen tot mijn verrassing een stuk of drie schakers deel uit het Limburgse Stein. In een van de laatste ronden speelde ik tegen ene Graf. Ik weet niet of dat dezelfde is als de Leo Graf die nu op de spelerslijst staat van DJC Stein. Wel weet ik dat het om een gezellig stelletje ging in wier nabijheid het goed toeven was. Uiteraard praat je dan over het wel en wee van beider clubs en er vielen wel een aantal parallellen op. Ook De Juiste Combinatie Stein knoopt ambities aan gezelligheid en sfeer; ook zij hebben een tamelijk grote mond, en ook zij zijn er in geslaagd een sterke jeugdafdeling op te bouwen. Net als De Toren 1 werden ze vorig seizoen (1-3 tegen PION) in de eerste ronde uit de beker geknikkerd (2½ -1½) en net als De Toren 1 waren ze promovendus. Maar wat ze op ons voor hadden was dat ook het 2e team toetrad tot de KNSB, waar het overigens onmiddellijk weer uit degradeerde.

Het AB team speelt maar liefst in de landelijke Meesterklasse en zaterdag zal in de Steenen Camer wellicht een tegenstander zitten die gemiddeld jonger is dan ons eerste, hetgeen een tamelijk unieke gebeurtenis zou zijn. Jozef Simenon is zo’n jeugdspeler en net als bij ons Bram, is hij met zijn 2116 tegelijk de hoogst gerate. Ook Sander Vanwersch 1957, Stefan Spronkmans 1965 en Fabian Miesen 1912 komen nog op de jeugdratinglijst van de KNSB voor.
Verder hebben ze met Stefan Simenon 2109, teamcaptain Ynze Mengerink 2028, Leon Graf 1903 en Rene Snoeck 1849 een team met een gemiddeld hogere rating dan wij.
Overigens waren de prestaties van De Toren in ons debuutjaar een ietsje pietsje beter.
“Wat zegt dit nu allemaal” zal de lezer zich afvragen. Niets. Helemaal niets, maar ik moet toch wat schrijven om duidelijk te maken dat er zaterdag geen koekenbakkers maar schakers naar de Steenen Camer komen, en de ongetwijfeld weer in grote getale opkomende Torenaars een wedstrijd te zien krijgen waar de vonken vanaf gaan vliegen.

Ik kan er wel een slag naar slaan welke confrontaties er precies te zien zijn maar dat zou waarschijnlijk een slag in de lucht zijn. In de eerste ronde hebben ze het team al door elkaar gehusseld en het is dus niet denkbeeldig dat ze zaterdag ook weer kiezen voor een “tactische opstelling”. Er is geen reden om aan te nemen dat dit iets gaat uitmaken. Elke ronde weer is het motto hetzelfde. Alle 8 bikkelen voor een resultaat en aan het begin van de avond weten we of we voldoende bordpunten hebben.

Laat Stein in de opstelling weinig van zichzelf zien, ook van hun site word je niet wijzer. Via diverse ingangen werd mij duidelijk dat toegang in ieder geval voor mij “forbidden” is en waar ik wel op de homepage kom vind ik naast de gedateerde informatie dat Liverpool op Dirk Kuijt zit te wachten (echt waar), niets wat mij kan boeien. Laten we hopen dat DJC Stein zaterdag aan dit ene minpuntje er nog twee toevoegt.

Als extraatje zet De Toren zaterdag in De Steenen Camer ook de bekermatch tussen Sjoerd van Willigen en Arne Wijnia op het programma.

Zaterdag 14 oktober 2006
De Steenen Camer
Toegang voor leden gratis. Voor niet leden ook.
Reikimaster0