Na een feestje altijd leuk om dit soort berichten laat in je mailbox te vinden. Dubbelfeest!
Maar nog geen nieuws van T7… (MT)

(door Peter Hamers)

In een tot droefenis stemmende ambiance heeft het 10e koploper Rheden verslagen.
De thuisclub heeft daar wel een paar handjes bij toegestoken maar gezien de verhoudingen op de borden is niet gezegd dat het de Torenaren op geheel eigen kracht niet gelukt zou zijn.

Toen ik binnenkwam was Khaled Saad Mohammed al naar huis. Supporter Roland van Witteveen meldde mij dat de thuisclub de strijd begonnen was met 5 man. Op die 5 borden stond het op dat moment nergens slecht. Alleen Bettus stond duidelijk minder.
Het verloop even snel voor ik mijn mandje in ga:

0-1 door reglementaire winst van Khaled.

1-1 door verlies van Erik Starkenburg (op 5) die een ijzersterke partij speelde maar even te weinig oog had voor een tegenaanval van tegenstander Weitering. Na zijn reactie was het ondekbaar mat in 3.

2-1 door verlies van René de Goey (op 6). Met materiaalachterstand had hij nog een aardige tegenaanval maar toen hij verkeerd afruilde was het snel gedaan tegen Putters.

2-2 door Bettus aan ‘t Goor (op 4) wiens tegenstander Smeltink niet genoeg had aan een stuk voorsprong en de winst uit handen gaf. Bettus verdient de complimenten voor zijn vechtlust.

Dat geldt ook voor nieuwkomer Hans Derendorp (3) die in zijn eerste OSBOwedstrijd liet zien te beschikken over de juiste wedstrijdmentaliteit. Tegenstander Theo Horstink, die de club op zijn oude leeftijd in zijn eentje nog overeind houdt, ging er uiteindelijk aan tijdnood en spanning onderdoor: 2-3.

En toen gebeurde het ongelooflijke. Han Winters bood natuurlijk remise aan in een stelling die nog alle kanten op kon en zijn tegenstander Van Veen nam, na overleg, met teamcaptain Horstink het aanbod aan waarmee er dus afstand werd gedaan van het ene wedstrijdpunt dat er nog resteerde.

Een mooie 3½ – 2½ voor de onzen en daarmee staan ze gedeeld op kop.

De Toren 10 naar de 3e klasse ?? !!

Peter Hamers

Reikimaster0