Er moest ook nog een update komen van het verslagje van Jeroen ! Weet je nog wat hij schreef? : Soms heeft het zin om jezelf te verslapen. Alle trainers/begeleiders waren hartstikke druk om de torenaren te begeleiden tot grootste hoogte tijdens het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap in Apeldoorn. Hierdoor schiet de verslaggeving van deze topprestatie tekort. Maar een aangenaam busritje richting Apeldoorn geeft mij de tijd om dit euvel te verhelpen! We hebben namelijk weer twee kampioenen in ons midden. En natuurlijk verdient deze giga-prestatie een lovend artikel over het meesterlijke spel wat deze heer en dame hebben laten zien.
Yassine ging als een speer van start en niemand zag hem meer totdat hij bij de eindstreep was. 11 uit 11! Fantastisch.... Zelfs een klein vingerfoutje in de 8e ronde wist hij met fantastische veerkracht te herstellen.
Quirine had de negende ronde in de onderlinge strijd met Amber van den Broek nodig om haar concurrente af te schudden. Deze mentale tik kwam Amber niet ten boven en de 2 ronden daarna liep ze uit tot een riante voorsprong. Geweldig gedaan meid! In het algemene klassement pakte ze een prachtige derde plek. Erik-Jan Rieksen (Variant en de Toren) greep met een vierde plaats net naast de medailles maar ook hem zien we terug tijdens het Nederlands Kampioenschap in Waalwijk en hij won de prijs voor de jaargang 1998! Samen met de reeds geplaatste Thomas Beerdsen mogen zij allen de eer van de Toren hoog houden.
Tot zover was Jeroen al heel lovend. Ik kan daar alleen maar aan toevoegen dat ook de anderen het voortreffelijk deden. Natuurlijk nog niet aan de top. Bedenk wel dat is naast de top van Gelderland ook de top van Nederland ! Toch haalden ook Abdulsamed en Delal al de top-25 van groot-Gelderland, want dat is de OSBO immers. Maarten speelde soms heel goed maar gaf nog ff teveel stukken weg, maar hij is wel de 5e van de kids uit 2000 die mee deden. En als ie die stukken niet meer kado doet en dat gaat gebeuren !, dan gaan we nog veel van hem horen ! Alleen Ivan had een slechte dag... kan voorkomen. Je zult het ook bij de D, C en B-spelers nog zien, Volhouden gewoon!
FF geduld hebben en Volhouden met trainen. Alle nieuwelingen bewezen snel vooruit te gaan, alleen Yassine en Quirine staan ook niet stil....... natuurlijk... trainen is leuk toch? Zet je computer op Game on for chess ! Met schaken is het nooit game over....

Voor alle uitslagen van het E-kampioenschap moet je kijken op de OSBO-site. Je vindt er alle partijen en ook de uitslag met de ratingveranderingen in IJSCO-style.

Op de osbo-site ook nog vele fotoos. Maar hieronder dan de fotoos van de Torenheldenaren

algemeen kampioen : Yassine Mouhdad (score 11 uit 11)(+ 16 in rating)


3e algemeen en meisjes-kampioen : Quirine Naber (score 8,5 uit 11)


4e algemeen en prijswinnaar jaargang 1998 : Erik-Jan Rieksen (score 7 uit 11)(+ 27 in rating)


gedeeld 23e: Abdulsamed Yesil (score 4,5 uit 11)


4e algemeen en 6e meisje : Delal Sevil (score 7 uit 11)


29e en 5e jaargang 2000 : Maarten Hodzelmans (score 3 uit 11)


31e : Ivan Rinkema (score 2,5 uit 11)


totslot nog de prijswinnaars op de foto: