Aan: Alle coordinatoren van jeugdschaakverenigingen

Betreft: Interegionale Jeugd Schaak Competitie(IJSCO)

Vervolg op: brief gestuurd 1-8-2003

Wij zouden het waarderen om de brief in het geheel door te lezen, en uw reactie te geven of u bereid bent om aan de IJSCO-cyclus deel te nemen (in zijn geheel of een aantal toernooien). In deze brief/email staat een toelichting op de IJSCO.

Geachte heer/mevrouw,

de laatste tijd ben ik bezig geweest met het regelen van de evenementen voor de komende tijd. Zo is besloten dat op 20 september 2003 het eerste ijsco-toernooi van dit seizoen zal plaatsvinden. Wij weten dat dit vroeg in het seizoen is, maar wat is er leuker dan het spelen van een schaaktoernooi?
Informatie eerste toernooi
Dit ijscotoernooi, georganiseerd door SV Dodewaard, zal plaatsvinden in de Wanmolen, Schweitzerpark 2 te Zetten. Deze mooie locatie biedt ruimte voor meer dan 100 deelnemers dus wij hopen dat de zaal goedgevuld eruit zal zien. De zaal is open om half 12, en we beginnen om 12 uur. De prijsuitreiking zal plaatsvinden rond een uur of 5.
De groepsindeling zal plaats vinden op basis van de IJSCOrating. Er zullen groepen van ongeveer 20 tot 30 man worden gemaakt (er wordt gezwitserd) zodat iedereen een leuke kans heeft om hoog te eindigen. De laagste groep zal zonder klok spelen(bij de laatste partij wordt een klok bijgezet. Tergelijkertijd wordt de werking van de klok uitgelegd). De jongste groep begint weer, zodra de laatste partij klaar is. Dit lijkt zwaar, maar de jonkies vinden het fantastisch!
De hoogste groep speelt 25 minuten per persoon en 6 ronden zwitsers. De overige groepen zullen tussen de 10 en 20 minuten bedenktijd hebben. Ook hier wordt geprobeerd om zoveel mogelijk ronden te spelen.
Omdat het toernooi kortdag is, hopen wij dat jullie het toernooi willen promoten in de uitnodiging voor het komend seizoen. De toernooiaankondiging is te vinden op de website.

De IJSCORating
Er zijn ook ontwikkelingen op het gebied van de IJSCO-rating. De IJSCO-rating wordt de officiele jeugdosborating. Deze zomer zullen naast de 5000 IJSCO-partijen ook alle OSBO-teamwedstrijden door het IJSCO-team zijn verwerkt, zodat er in augustus een heuse OSBO-jeugdrating zal bestaan. Die OSBO-rating zal uitgangspunt worden voor de sterkte-indeling bij het eerste IJSCO-toernooi in het komende seizoen. Naast de OSBO-jeugdrating zullen we ook de IJSCO-rating (gebaseerd op de IJSCO-partijen) als een soort jaarlijkse TPR in ere houden voor de IJSCO-deelnemers.

Aankondigingen toernooien bij jeugdleden
Veel verenigingen maken gebruik van het strookjessysteem of iets soortgelijks(zie RTF-document). Dit kan natuurlijk ook via de mail. Bij nieuwe kinderen is het handig om ze persoonlijk uit te nodigen, om ze een idee te geven wat ze bij een toernooi kunnen verwachten.

Het reglement
Het voorlopige reglement is te bekijken op de site van schaakverenigingdetoren.nl. Mochten hier nog op/aanmerkingen op zijn, kunt u deze mij toesturen.

Informatie voor de ouders
Op de website van schaakverenigingdetoren.nl kunt u informatie vinden voor ouders. Hierin wordt uitgelegd wat de IJSCO in houdt.

De flyer
Helaas moet ik jullie teleurstellen. Het is mij niet gelukt om een flyer te maken (vergeten). Deze zal ik zo mogelijk opgestuurd worden.

NAW-gegevens
In de vorige nieuwsbrief was ik vergeten mijn huisadres te vermelden: Jeroen van Onzen Broerenstraat 27 A 6811 EB Arnhem

Mochten jullie nog vragen hebben, voel vrij om contact met mij op te nemen,
Jeroen van Onzen