De D-teams moest ik in Huissen onder de goede zorgen van Bart van Onzen achter laten om in Groesbeek het AB-team op te halen. Dat overigens al door broer Jeroen werd gecoached.
Toen ik kwam hadden ze Koningswaal al verpletterd met 3,5-0,5.
Tegen de Cirkel (Ede) waren we nog niet opgewassen, Matthijs wel overigens.... In de derde partij tegen Pallas (Deventer) hadden we last van het scottish syndrome (de TV stond aan en riep ach en wee)
Invaller Sebas (meteen tot het 1e bord veroordeeld omdat de rest dat wel prettig vond) verloor zijn tweede partij, en Matthijs verspeelde een goede stand in het toreneindspel waar hij een schaakje overzag. Sjoerd had ook een gewonnen toreneindspel, maar ging op een remise-aanbod van zijn tegenstander in...... waardoor het in plaats van 2-2 zelfs nog een verloren match werd.
Al met al echter is er nog niets verloren. We hebben de nrs 2 en 3 al gehad en er is nog alle kans op een subtop-plaats. (als we tenminste het ongenaakbare SMB AB ontlopen) We zijn in ieder geval zaterdag 1 plaats gestegen op de ranglijst. Ons AB-team kan nog 3 jaar mee in de huidige samenstelling dus dat is heel hoopvol. Zonder Matthijs zelfs nog 5 jaar! Dus de Toren AB is ongeveer het jongste team dat mee doet en is toch al in het linker rijtje beland. Nog een paar jaar trainen en de Toren AB rules???

de stand na 6 ronden: match- bord- punten
1 SMB AB1 12 22
2 Schaakmaat AB3 9 15½
3 Elster Toren AB 8 13
4 de Cirkel AB 7 13
4 Veenendaal AB 7 13
6 Pallas AB 7 11½
7 PION AB 6 13
8 de Toren AB 5 11½
8 SMB AB2 5 11½
10 de Schakel 5 11
10 Schaakmaat AB4 5 11
10 Kasteel 5 11
13 PION AB 5 8½
14 ASV AB 4 9½
15 Dronten AB 4 9
16 Koningswaal AB 3 8½

En dan de foto's van AB:

AB: het hele team tegen Pallas

AB: 1e bord: Sebas Beumer (in de analyse na zijn verlies tegen Bram vd Velden)(score: 1 uit 3)

AB:2e bord: Matthijs de Bie(score 2 uit 3, zeer goed!)

AB: 3e bord: Sjoerd van Willigen (score 1½ uit 3)

AB: 4e bord: Koen van Keulen (score 1½ uit 5)